Rouwverwerking

Rouwverwerking

Stervensbegeleiding

De dood is de enige zekerheid die we in het leven hebben. We weten dat we op een gegeven moment zullen overlijden, we denken er echter liever niet aan. Maar wanneer je het bericht krijgt ernstig ziek te zijn en niet lang meer te leven hebt, gaat de wereld op zijn kop. Alles wat vertrouwd was, lijkt verdwenen te zijn. Je kunt je angstig voelen en eenzaam, maar het ook zijn dat je boos bent. Dan is het fijn als er iemand is bij wie je terecht kunt met alles wat je bezighoudt. 

Voetreflexzonetherapie geeft steun als u afscheid moet nemen, zowel voor de cliënt maar ook voor de naaste familieleden.

 

 

Rouwverwerking met behulp van voetreflexplusmassage

Als nabestaande is er in eerste instantie in je omgeving vaak voldoende aandacht en ruimte voor de rouw.

In de hectische tijd waarin wij leven kom je vaak tegen dat na een half jaar de aandacht en de ruimte voor het rouwproces in je omgeving afzakt. Nogal eens adviseert men afleiding zoeken en U als nabestaande wilt flink zijn en praat vaak niet meer over de pijn en het gemis dat na een half jaar of langer vaak juist sterker wordt.Vaak creëren we ruis om ons heen om maar niet te hoeven voelen. Omdat we bang zijn dat als we gaan voelen we overspoeld zullen worden door emoties en het niet zullen ‘overleven'. Contact maken met dat wat gevoeld wil worden geeft vaak een verlichting en ruimte. Hierdoor gaat je energie weer stromen.

Door middel van een specifieke voetreflexmassage afgestemd op uw rouwproces met zijn (soms vastzittende)emoties, kan het proces de ruimte krijgen waardoor je rustig aan verder kunt in deze moeilijke tijd. Zo kunt U de draad van het leven voorzichtig aan weer op gaan pikken.

 

Het doel in dit zo belangrijke proces voor U een ondersteunende factor te kunnen zijn. U krijgt steun in de fasen van rouwen voor U als rouwende en uw omgeving vanuit inzicht in het proces waarin U zit. U krijgt ruimte voor de rouw met al zijn emoties door middel van aandacht en vooral ook aanraking middels deze specifieke voetreflexmassage.

 

Neem contact op voor meer informatie