Margriet Rosendaal

Margriet Rosendaal

Over mij+

Mijn naam is Margriet Rosendaal. Ik heb 42 jaar gewerkt als verpleegkundige. Eerst in het ziekenhuis als specialistisch verpleegkundige op o.a. de afdelingen  Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Operatiekamers en Orthopedie.Vanaf juni 2016 werkte ik als verpleegkundige in het hospice in Breda en Dongen.

Daarnaast begon ik in 2014 met mijn praktijk viadevoetwijzer. Per 1 september 2018 ben ik volledig werkzaam als Voetreflextherapeute.

 

Voetreflexologie 

Het is voor mij al lange tijd duidelijk dat ik vaak de holistische kijk op ziekte mis tijdens het werk als verpleegkundige. Voor mij is het belangrijk de mens als geheel te zien en te behandelen in plaats van alleen zijn ziekte (waar het vaak voornamelijk om draait bij de reguliere geneeskunde.) Ik maakte kennis met de Voetreflexologie waarin inzichten uit de reguliere westerse geneeskunde werden gecombineerd met de Oosterse geneeskunde, waarbij de gehele mens centraal staat.

Omdat Voetreflexologie een prachtige aanvulling is op mijn verpleegkundige kennis in de reguliere zorg ben ik de 3-jarige opleiding voor Voetreflexplustherapeute gaan volgen bij Total Health in Breda. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond in september 2014. Het is voor mij een voorrecht om aan de ene kant als verpleegkundige te kunnen werken en daarnaast als voetreflextherapeut. Zo kan ik op deze wijze mijn kennis en ervaring als verpleegkundige combineren met de holistische kijk als voetreflextherapeut in de afstemming op jou als cliënt.

 

“de cirkel rond”

Voetreflexologie is voor mij werken vanuit mijn bezieling en innerlijke drive. Met name de aanzet van het zelfhelend vermogen van de mens middels deze massages is een prachtige aanvulling op de reguliere zorg. Voor mij als verpleegkundige maakt dit werken als voetreflextherapeut “de cirkel rond”. Humor en optimisme zijn eigenschappen die bij mij passen en deze zul jij ook tegenkomen tijdens de voetreflexmassages als onderdeel van de therapie.

Je kunt bij mij terecht voor voetreflex behandelingen bij diverse lichamelijke of geestelijke klachten, maar ook voor het laten lezen van jouw voet. Jouw gezondheid op dat moment en jouw karaktereigenschappen komen daarbij aan bod. Als hoog sensitief persoon kan ik mij goed afstemmen op jou om zo met je waardevolle informatie te kunnen delen.

 

 

Voetreflextherapeut 

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd als voetreflextherapeut in met name de ondersteunende behandeling bij mensen die kanker hebben. Het was voor mij persoonlijk heel waardevol middels voetreflexmassages iets te kunnen betekenen voor mijn familieleden en andere naasten die met kanker te maken kregen. Met name massage tijdens de chemotherapie. En massages ter ondersteuning bij de opbouw van het lichaam daarna. De mooie resultaten zorgden voor een gedegen motivatie om hiermee door te gaan en dit te kunnen bieden.

 

 

Rouwverwerking 

Rouwverwerking middels massage is een van mijn specialiteiten als voetreflextherapeut waarbij goede resultaten behaald worden. Door mijn eigen ervaringen met ziekte, sterven en het rouwproces van dichtbij kan ik goed aansluiten bij dit proces.

 

Soms krijg ik boodschappen door van “de andere zijde” die voor jou mogelijk van betekenis kunnen zijn. Het geeft mij een grote voldoening te zien dat iemand weer verder kan met zijn leven ondanks het verlies van een naaste. Ik haal daar veel voldoening uit als ik ervaar wat ik op deze manier kan betekenen voor mijn cliënten die vaak al een weg langs hulpverleners zijn gegaan.